Novokmet: Od danas se može podnijeti zahtjev za mjesečni borački dodatak | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novokmet: Od danas se može podnijeti zahtjev za mjesečni borački dodatak

Izvor: radio Trebinje | Datum:11.09.2023.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske uputilo je danas svim lokalnim zajednicama, opštinama i gradovima instrukciju za postupanje u vezi sa prihvatanjem zahtjeva svih kategorisanih boraca Vojske Republike Srpske za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni borački dodatak.

Odjeljenje za boračku i socijalnu zaštitu Grada Trebinja, preko protokola Gradske uprave, zaprimiće svaki zahtjev za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni borački dodatak.

„Zahtjev mogu predati borci Odbrambeno-otadžbinskog rata svih kategorija, od prve do sedme, uključujući i sedmu, sa navršenih 45 godina života, a koji trenutno ne primaju mjesečni borački dodatak. Borci koji primaju mjesečni borački dodatak ne treba da podnose novi zahtjev. Zahtjev se podnosi lično, uz neophodnu dokumentaciju: CIPS-ovu prijavu ne stariju od šest mjeseci, kopiju rješenja o kategorizaciji borca i kopiju tekućeg računa“, pojašnjava Miodrag Novokmet, načelnik ovog Odjeljenja.

Podnosioci zahtjeva, dodaje, o rješenju će biti blagovremeno obaviješteni, po dobijanju instrukcije od resornog ministarstva.

„Posebno zahvaljujemo i cijenimo strpljenje i razumijevanje koje borci pokazuju tokom ovog prelaznog perioda na isplatu jedinstvenog mjesečnog boračkog dodatka“, ističe Novokmet.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je ranije da će svi borci, bez obzira na godine života i kategoriju koju su imali, od danas moći da podnesu zahtjev za borački dodatak, za šta će u budžetu Srpske za narednu godinu biti obezbijeđeno dodatnih 150 miliona KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: