Svaka beba koja se rodi 15. septembra u Srbiji i RS dobija zastavu Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svaka beba koja se rodi 15. septembra u Srbiji i RS dobija zastavu Srbije

Izvor: ATV | Datum:14.09.2023.

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u okviru humanitarne organizacije Srpska solidarnost pokrenut je nacionalni projekat koji ima za cilj da svim bebema rođenim 15. septembra u porodilištima u Republici Srbiji i Republici Srpskoj poklone po zastavu Republike Srbije.

Bebe rođene na ovaj datum u zemljama regiona, a koje su po rođenju Srbi, takođe mogu dobiti zastavu.


„Sve druge bebe rođene 15. septembra 2023. u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i bilo gdje u dijaspori koje su po rođenju Srbi, njihovi roditelji mogu nam se obratiti putem mejla sa dokazima o rođenju i mi ćemo im dostaviti zastavu Republike Srbije“, saopšteno je iz Srpske solidarnosti.

Ovaj humanitarni projekat proširen je tako da će i svaki vojnik u Republici Srbiji koji dobrovoljno ode na odsluženje vojnog roka dobiti na poklon od ove organizacije - zastavu Republike Srbije.

„Nadamo se da ćemo uspjeti u budućnosti da obezbijedimo za svako rođeno dijete svakog dana u godini zastavu svoje otadžbine koju će sa ponosim vijoriti u Srbiji, čuvati i isticati u domovima gdje god Srba ima“, poručuju iz ove organizacije.

U toku 2022. godine rođeno je 62.250 beba ili 170 dnevno, dok je u ovoj godini povećan prirodni priraštaj, u periodu od januara do jula rođeno je 34.485 beba.

„Pozivamo sve ljude dobre volje, društveno odgovorne kompanije, lokalne samouprave i Ministarstva Vlade Republike Srbije da se priključe ovom nacionalnom projektu u skladu sa svojim mogućnostima ili donacijom novih zastava Republike Srbije“, kažu u Srpskoj solidarnosti.

Ukoliko želite da podržite ovaj projekat, možete to uraditi uplatom novčanih sredstava na:

Žiro račun: 340-11013053-38

PayPal: [email protected]

Instrukcije za uplate na devizni račun:

Currency tag (EUR)

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN: RS35340000001101305338

NAME: Srpska solidarnost

ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

Akciju možete pomoći slanjem SMS poruke na 1389.

Za pravna lica postoji mogućnost sklapanja ugovora o donaciji.

Za sva pitanja organizacija Srpska solidarnost vam stoji na raspolaganju.

Kontakt osoba - Branko Antić: +381 60 661 6191

„Naše malo je nekome mnogo! ZA SRBIJU SVE, SRBIJU NI ZA ŠTA“


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: