Crveni krst Trebinje obilježio Dan nestalih i poginulih civila i boraca RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Crveni krst Trebinje obilježio Dan nestalih i poginulih civila i boraca RS

Izvor: radio Trebinje | Datum:15.09.2023.

Gradski odbor Crvenog krsta Trebinje danas je obilježio Dan nestalih i poginulih civila i boraca Republike Srpske u prethodnom ratu.

Na nivou Bosne i Hercegovine to je nažalost i dalje jedna velika cifra, 7 608, za kojima se traga i porodice nemaju informacija, a što se tiče naše regije, to su 83 osobe o kojima porodice nemaju baš nikakve informacije. Pitanje nestalih osoba predstavlja, prvenstveno, humanitarnu obavezu cjelokupnog društva. Ovim povodom danas se medijima obratila Marica Tomović, sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje.

„Crveni krst je, što se pomoći porodicama nestalih tiče, uvijek obezbjeđivao prevoz na ekshumacije  i pomagao porodicama u smislu svakog kontakta sa institucijama. Danas je nažalost tog direktnog obraćanja porodica institucijama koje bi trebale da obavljaju svoj posao sve manje, ali mi smo uvijek tu da na svaki način izađemo u susret“, navela je  Marica Tomović sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje.

Inače, centralna manifestacija Dana nestalih i poginulih civila i boraca RS u prethodnom ratu obavljena je u Prijedoru gdje je polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća ispred centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata obilježen ovaj dan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: