PETROVIĆ: Šmit potvrdio da je duboko upleten u kreiranje politike u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PETROVIĆ: Šmit potvrdio da je duboko upleten u kreiranje politike u Srpskoj

Izvor: rejting | Datum:15.09.2023.

 Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da je Kristijan Šmit svojom najnovijom izjavom potvrdio da je duboko upleten u kreiranje politike u Republici Srpskoj i da ne poštuje volju građana Srpske koji su izabrali svoje legitimne političke predstavnike.

 

 

“Uporno nastojeći da bude kolonijalni gospodar, Šmit svojim djelovanjem onemogućava razvoj i prosperitet, kako Republike Srpske, tako i cijele BiH, a postupcima samo potvrđuje da BiH, i nakon 27 godina mira, u očima stranaca nije ništa drugo nego kolonijalni posjed”, naglasio je Petrović u izjavi za Srnu.

On je rekao da “navodno šurovanje Šmita sa opozicionim liderima u Republici Srpskoj nije vrijedno ni komentaristati jer samozvani visoki predstavnik očito traži saveznike u rušenju jedinstva i političkog sistema u Republici Srpskoj, a sve s ciljem nametanja sopstvene volje i pravila”.


“Svjesni da imamo šta da čuvamo, možemo mu samo poručiti da mešetarenje u Srpskoj neće proći, kao ni nelegalni načini političkih promjena mimo institucija Srpske i prvenstveno mimo volje naroda Republike Srpske”, ocijenio je Petrović.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: