Dodeljene nagrade u okviru regionalne inicijative Ujedinjenih nacija „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodeljene nagrade u okviru regionalne inicijative Ujedinjenih nacija „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“

Izvor: FPN.AC.RS | Datum:16.09.2023.

Dodela nagrada u okviru regionalne inicijative Ujedinjenih nacija „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“, svečano je održana na Fakuletu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Nagrade su dodeljene za najbolje kampanje javnog zagovaranja, najgledaniji sadržaj na društvenim mrežama i najbolji radio paket.

Svečanu dodelu otvorila je projektna asistentkinja Kristina Milić koja se zahvalila učesnicima koji su tokom svojih kampanja pokazali da zajedno i te kako mogu ispuniti sve zahteve ove velike regionalne inicijative. Ona je istakla da su tolerancija i društvena odgovornost značajni za odnose među mladima.

Rukovoditeljka projekta, prof. dr Ana Milojević, naglasila je kako je veoma ponosna što su ove radionice inspirisale studente da se aktivno zalažu za različite probleme mladih kako bi doprineli zajednici. Ona je naglasila da su studenti pokazali zrelost i takmičarski duh, jer su i pored svojih obaveza na fakultetu, bili potpuno posvećeni aktivnostima u okviru svojih kampanja.

U okviru nadmetanja za kampanje javnog zagovaranja, stiglo je 5 predloga kampanja javnog zagovaranja, koje su podjedanko inspirativne, entuzijastične i sa značajnim zacrtanim ciljevima. Stručni regionalni žiri, kojim je predsedavao prof. dr Dušan Spasojević sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, odlučio je da nagrade tri kampanje. Nagrađene su kampanje „Solidarnost pre razlika“, iza čije realizacije stoje studenti Andrea Nikodinović, Vanja Malešević i Nikola Trbojević, „Hoću da učim, neću da se mučim“, tima koji su činili Sandra Đorđević, Aleksandar Marković, Nevena Tarlanović i kampanja „Prevoz za jednakost“, čiji su idejni tvorci Marko Jovanović, Milina Mikić Božović i Mina Pejaković. Svi dobitnici su studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Nagradu za najgledaniji sadržaj na društvenim mrežama pripadas.balkan, koje za cilj imaju da se ideje regionalne inicijative prošire do što većeg broja mladih, dobila je studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Sara Kolak. NJen prilog prikazuje izazove sa kojima se susreće Milica Ijačić, slikarka, fotografkinja, kajakašica i prva žena sa invaliditetom koja je ušla u Skupštinu Republike Srpske.

Nagradu za najbolji radio paket dobile su studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Mina Đukić i Aleksandra Vukadinović. U prilogu su se bavile temom albinizma, kako bi proširile svest društva o problemima s kojima se osobe sa albinizmom susreću.

Zahvalnicu za širenje ideja regionalne inicijative preko društvenih mreža pripadas.balkan dobio je student FPN-a Nenad Bušić, administrator stranice.

Istraživački tim se posebno zahvalio i voditeljkama radionica i treninga prof. dr Katarini Lončarević i doc. dr Danki Ninković Slavnić.

Na kraju ceremonije, za sve prisutne upriličen je koktel.

Da podsetimo, regionalna inicijativa Ujedinjenih nacija „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ osnažuje mlade ljude da se uključe u konstruktivne narative, ojačaju interkulturalni dijalog, inkluziju, rodnu ravnopravnost i stvore međusobno razumevanje i poverenje na Zapadnom Balkanu. Dvogodišnja inicijativa ima za cilj jačanje uloge mladih u promovisanju većeg razumevanja i poštovanja različitosti u regionu. Implementaciju „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ vodi UNDP Srbija u saradnji sa UNESCO i Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira UN.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: