Mališani iz 'Naše radosti' upoznati sa dobrobitima meda | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Mališani iz 'Naše radosti' upoznati sa dobrobitima meda

Извор: Radio Trebinje | Датум:20.09.2023.

U okviru projekta "Trebinjsko urbano pčelarstvo - novi koncept poboljšanja kvaliteta života" , danas su trebinjski pčelari u JU "Naša radost" u Bregovima održali predavanje mališanima i pokazali im kako nastaje med i benefite ove zdrave namirnice.

Obrad Ninković, predsjednik Udruženja pčelara "Leotar" Trebinje kaže da ovim projektom je predviđena kampanja o urbanom pčelarstvu, uz snažnu promociju značaja ovog koncepta, animiranje, i podizanje svijesti ljudi o značaju pčelarstva sa akcentom na potrebu, šanse i mogućnost razvoja urbanog pčelarstva.

„Da bi se osigurao ambijent za ovakav vid pčelarenja tj, smanjila ograničenost resursa za ishranu pčela u urbanom dijelu grada i povećala bioraznolikost flore, projektom je planirana sadnja i uzgoj medonosnog bilja (evodija, kesten, lavanda...) u predgrađu i na urbanim javnim zelenim površinama Trebinja. Kao dio aktivnosti ovog projekta je i obilazak vrtića u Trebinju. Do sada nismo imali ovakav vid predavanja o medu ali nadam se da će to postati tradicija“, kazao je Ninković.

Jovanka Bakmaz, vaspitač u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi kaže da je ovakva vrsta predavanja od izuzetnog značaja za djecu.

„Pogotovo tema meda koja je važna za naše zdravlje. Drago mi je da sarađujemo sa organizacijama i sa Gradskom upravom. Mi pravimo radionice i na druge teme“, kaže Bakmaz.

Projekat implementira Udruženje pčelara Leotar Trebinje, a finansira Evropska unija kroz grant šemu projekta ''LINK za saradnju/suradnju'', uz podršku predstavnika projektnog konzorcija i Grada Trebinja.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: