"Ćorovićevi susreti" posvećeni savremenoj srpskoj prozi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

"Ćorovićevi susreti" posvećeni savremenoj srpskoj prozi

Izvor: RTRS | Datum:22.09.2023.

U Bileći danas počinje književni skup "Ćorovićevi susreti", posvećen savremenoj srpskoj prozi, na kome će biti uručena književna nagrada "Svetozar Ćorović" za ovu godinu.

Nagrada "Svetozar Ćorović" biće uručena na svečanoj akademiji u 20.00 časova ovogodišnjem dobitniku Ranku Krstajiću za knjigu priča "Gospodar sreće", koja je objavljena u Srpskoj književnoj zadruzi.

Iz bilećkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" su najavili da će u okviru dvodnevnih 25. "Ćorovićevih susreta", posvećenih srpskoj prozi danas, biti održan i okrugli sto o temi "Književno djelo Gorana Petrovića" i promovisana "Prosvjetina" izdanja zbornika i časopisa "Nova zora".

U okviru manifestacije "Ćorovićevi susreti" i u Gacku će večeras početi 25. Naučni skup istoričara koji će i sutra okupiti brojne srpske istoričare iz Republike Srpske i regiona.

"Ćorovićevi susreti" u Bileći biće održani u organizaciji bilećke "Prosvjete" i opštine Bileća, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: