Patrijarh Porfirije posjetio Prebilovce; Da se ne ponovi ono što su preživjeli prebilovački mučenici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Patrijarh Porfirije posjetio Prebilovce; Da se ne ponovi ono što su preživjeli prebilovački mučenici

Izvor: rtrs | Datum:23.09.2023.

Patrijarh srpski Porfirije posjetio je Manastir u Prebilovcima. Dočekali su ga mnogobrojni vjernici. Patrijarh je rekao da se treba moliti da se nikada nikome ne desi i ne ponovi ono što su doživjeli prebilovački i svehercegovački mučenici.

- Trebamo se moliti Svetim prebilovačkim i svehercegovačkim mučenicima da se mole Bogu za sve nas. Da nam daju snage da nosimo svoj krst, krst iskušenja i da se mole Bogu da se nikada nikome ne desi i ne ponovi ono što su oni, vjere svoje radi i krsta časnog, doživjeli - poručio je patrijarh Porfirije.

Djeca koja su ga dočekala sa cvijećem, hljebom i solju su iz Prebilovaca, iz porodica Bulut i Dragićević, su među najstrafalnijim porodicama iz ovog sela u genocidu 1941. godine.

Patrijarh je prethodno boravio u Žitomisliću.

Njegova svetost će danas posjetiti i Vladičanski dvor u Mostaru, Stari grad, imaće prijem u Gradskoj vijećnici, a u 19.00 časova je doček Njegove svetosti u Mostaru ispred Saborne crkve Svete Trojice.

Patrijarh će u nedjelju služiti liturgiju, a u podne je organizovan i donatorski ručak za obnovu Saborne crkve.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: