Eparhija raško-prizrenska: Naoružana lica napustila manastir, ali vlada zabrinutost monaha i vjernika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Eparhija raško-prizrenska: Naoružana lica napustila manastir, ali vlada zabrinutost monaha i vjernika

Izvor: rtrs | Datum:24.09.2023.

Eparhija raško-prizrenska obavještava javnost da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još uvijek osjeća strah zbog današnjih dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira.

- Naoružana lica koja su danas provalila kapiju napustila su manastir, a trenutno je primijećeno prisustvo tzv. kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira - navodi se u saopštenju.

Ističu da se u konaku manastira se još uvijek nalazi iguman sa bratijom, kao i grupa poklonika iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloljetne djece.

Iz uprave manastira javljaju da su za sada svi dobro, da se vrše redovna bogosluženja u kapeli konaka, u nadi da će se ova drama što prije okončati. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: