Pojeftinjenje namirnica značajno za građane | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pojeftinjenje namirnica značajno za građane

Izvor: SRNA | Datum:26.09.2023.

Izvršni direktor Udruženja za zaštitu potrošača "Oaza" iz Trebinja Nedeljka Ilijić izjavila je Srni da će pojeftinjenje određenih namirnica u Republici Srpskoj biti značajno za građane, te apelovala na potrošače da ne kupuju velike zalihe tih proizvoda, već da ostave mogućnost svima da dođu do njih.

Ilijićeva je podsjetila da je na sastanku predstavnika resornog ministarstva i udruženja za zaštitu potrošača predloženo da od oktobra pojeftini 15 do 30 osnovnih životnih namirnica.

"Vjerovatno će to biti brašno, šećer, ulje, hljeb, a moguće je da bude proširen spisak koji su to proizvodi", rekla je Ilijićeva.

Ona je navela da će resorno ministarstvo dostaviti spisak proizvoda koji će biti obilježeni posebnim znakom - "Društvena odgovornost", kao i u kojim objektima će oni biti dostupni.

"O tome ćemo obavijestiti potrošače posredstvom medija i društvenih mreža, a i na prodajnim objektima će biti istaknuto", rekla je Ilijićeva.

Ona je istakla da cijena potrošačke korpe u Srpskoj, koja se statistički prikazuje, ne obuhvata dodatne troškove za različite potrebe, poput opreme školaraca, ogreva i zimnice, a što iziskuje mnogo više novca.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je juče da će od 1. oktobra pojeftiniti veliki broj namirnica u Srpskoj.

"Značajan broj namirnica u Republici Srpskoj, u većini marketa i trgovinskih lanaca biće sa oznakom vidno obilježeno kao jeftinija roba, gdje će biti marža proizvođača, distributera i trgovca nula. Naši građani će plaćati te namirice prema proizvodnoj cijeni", rekao je Višković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: