Суду у Приштини приведена двојица ухапшених Срба | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Суду у Приштини приведена двојица ухапшених Срба

Извор: RTRS | Датум:26.09.2023.

Богдан Спасојевић и Владан Максимовић, који су ухапшени у недјељу, 24. септембра, у Бањској, приведени су данас у Посебно одјељење Основног суда у Приштини у пратњи адвоката, јавља извјештач Срне са лица мјеста.
 

Србе су у судску зграду спровели припадници специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова РОСУ у пратњи адвоката Љубомора Пантовића и Дејана Васића.

Власти самопроглашеног Косова терете их да су наводно починили кривична дјела тероризам, напад на уставни поредак и бројна друга дјела.

Испред зграде суда је велики број извјештача приштинских медија.

Један од Срба који је ухапшен у недјељу Владимир Толић саслушан је синоћ у приштинској болници гдје је оперисан.

Његов адвокат Милош Делевић демантовао је наводе медија да је Толић подлегао повредама и да ће га данас посјетити супруга.

Делевић је рекао да очекује да ће Толићу бити одређен притвор до 30 дана.

Четворо Срба убијено је у недјељу, 24. септембра, у сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у рејону Бањска код Звечана. Убијен је и један косовски полицајац.

У српским срединама на Косову и Метохији 26, 27. и 28. септембар проглашени су данима жалости поводом погибије више особа у трагичном догађају у Бањској, у општини Звечан.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: