Zlatna medalja za trebinjskog inovatora Borka Babalja | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Zlatna medalja za trebinjskog inovatora Borka Babalja

Извор: Radio Trebinje | Датум:27.09.2023.

Trebinjski inovator Borko Babalj, član Udruženja inovatora istočne Hercegovine, dobitnik je zlatne medalje za inovaciju „čaša-flaša“ na Sajmu inovatora u Las Vegasu.

Našem sugrađaninu pripala je diploma zvučnog naziva „zvijezda Las Vegasa“ („Star of Las Vegas“) te počasna diploma „majstor inovacije“.

„Radi se o ranijoj inovaciji, za koju sam naknadno uradio moderniji prototip. Proizvod je izuzetno komercijalan i može se koristiti i kao čaša i kao flaša do pola litra, za razne namjene i od različitog materijala. Nadam se da će veliki proizvođači pića uviđeti potencijal moje inovacije, u širokoj komercijalnoj primjeni“, kaže Babalj, koji je za ovaj izum višestruko nagrađen na međunarodnim takmičenjima, od Evrope, Azije do Afrike i sada Amerike.

U naredna tri mjeseca inovacija će biti predstavljena u još šest gradova SAD – San Francisku, Bostonu, Čikagu, Njujorku, Los Anđelesu i Sijetlu.

„Postoji mogućnost da moj proizvod konkuriše i za veliku nagradu IWA2023, na takmičenju koje će biti održano u SAD početkom decembra“, pojašnjava trebinjski inovator.

Ovo je jubilarna, 70. međunarodna nagrada za talentovanog Babalja, najnagrađivanijeg inovatora RS, koji je 2013. proglašen za inovatora godine u Srpskoj.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: