U akciji SIPA uhapšen dugogodišnji odbornik i suprug aktuelne odbornice PDP-a | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U akciji SIPA uhapšen dugogodišnji odbornik i suprug aktuelne odbornice PDP-a

Izvor: Rejting.info | Datum:27.09.2023.

Mirko Stojanović iz Bratunca, vlasnik auto škole “Omega”, uhapšen je u akciji SIPA “Alter ego 1 i 2”, usmjerene na otkrivanju i procesuiranju više teških krivičnih djela povezanih sa falsifikovanjem dokumenata.


 
Kako saznaje ATV Stojanović se sumnjiči da je nabavljao i prodavao falsifikovana ljekarska uvjerenja. Inače, Stojanović je ranije u tri mandata bio odbornik PDP u Bratuncu i suprug je dr Snježane Stojanović, člana predsjedništva PDP-a i predsjednice Opštinskog odbora PDP Bratunac.


Akcije “Alter ego 1 i 2” sprovedene su po nalogu Republičkog javnog tužilaštva RS i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a uhapšeno je ukupno 13 osoba.

Kao što je ATV pisao oni se sumnjiče za izradu i prodaju vozačkih dozvola, bez polaganja ispita, zatim za falsifikovanje pasoša, ličnih karti, ljekarskih uvjerenja i slično… Prema nezvaničnim informacijama među uhapšenima su i članovi komisija za polaganje vozačkih ispita, auto škola…


 
Sedam uhapšenih predato je u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS, a njih šest nalazi se na ispitivanju u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.

“Ispitivanje osumnjičenih je u toku zbog osnova sumnje da su, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice, kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona u periodu od novembra 2021. godine do juna 2023. godine, učestvovali u izvršenju krivičnih djela primanje mita, davanje mita, falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, saopštilo je Republičko tužilaštvo.

Dodali su da će nakon ispitivanja tužilac donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvoru.

ATV


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: