Rogatica: Spomen-ploča ubijenima u ustaškom pokolju u selu Kamen biće osveštana u subotu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rogatica: Spomen-ploča ubijenima u ustaškom pokolju u selu Kamen biće osveštana u subotu

Izvor: RTRS | Datum:02.10.2023.

Spomen-ploča 31 ubijenom civilu u ustaškom pokolju prije 80 godina biće osveštana u selu Kamen kod Rogatice u subotu, sedmog oktobra, najavljeno je iz odbora za obilježavanje ovog datuma.
 

Predsjednik Odbora Zoran Spajić rekao je Srni da je 11. oktobra 1943. godine ubijen 31 civil, među kojima je bilo 12 djece mlađe od 14 godina, 10 žena, te četiri osobe starije od 60 godina.

Prema njegovim riječima, zločin su počinili pripadnici ustaške formacije, koju su činili i akciju vodili komšije muslimani iz susjednog sela Šljedovići.

Spajić je naveo da se na spomen-obilježju nalaze imena 13 članova porodice Bandić, osam porodice Spajić, šest porodice Janjić i po jedan član porodica Kojić, Lučić, Drašković i Begović.

On je rekao da će se potomci i mještani okupiti na groblju Mlakuša u selu Kamen, gdje će u 12.00 časova biti služen pomen.

Podizanje spomen-ploče na mjestu gdje su sahranjene žrtve organizovao je Odbor za obilježavanje 80 godina od pokolja u selu Kamen.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: