Generalni direktor ERS Luka Petrović sa delegacijom RS u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Generalni direktor ERS Luka Petrović sa delegacijom RS u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji

Izvor: Elektroprivreda RS | Datum:12.10.2023.

Generalni direktor Mješovitog Holdinga ‘Elektroprivreda Republike Srpske’ Luka Petrović u sklopu delegacije Republike Srpske, koju predvodi predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, a koju čine i minister energetike i rudarstva Petar Đokić, minister spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović nalazi se u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji, gdje u Moskvi učestvuje u plenarnoj sjednici Šeste ruske nedjelje energetike, na kojoj su govorili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i predsjednik Vlade Iraka Mohamed al Sudani.

Veoma je značajna saradnja sa Rusijom u oblasti energetike, pogotovo ako imamo u vidu to da se i Republika Srpska i Federacija BiH gasom snabdijeva iz Rusije. Ovaj samit je, između ostalog, i prilika da se uvjerimo u pravce daljeg razvoja situacije u oblasti energetike u kontekstu narušenih odnosa između Evropske unije i Ruske Federacije i otežanih lanaca snabdijevanja. Takođe, očekujemo i neke druge investicione cikluse u Republici Srpskoj u oblasti gasa, ali i nastavak redovnog snabdijevanja naših potrošača. Tokom samita naša delegacija obišla je, između ostalog, i izložbeni prostor učesnika energetskog samita, koji je okupio brojne kompanije iz energetskog sektora Rusije i svijeta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: