Požar u zgradi Elektrokrajne : Sva dokumentacija sačuvana, nijedan predmet nije uništen | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Požar u zgradi Elektrokrajne : Sva dokumentacija sačuvana, nijedan predmet nije uništen

Datum:12.10.2023.

Požar koji je izbio u zgradi Elektrokrajine, u kancelarijama Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje napravio je značajnu  štetu, ali na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

Iako je u požaru izgorio veliki dio materijalne građe, nijedan predmet nije uništen jer MH „ERS“ posjeduje bazu podataka u koju je unesena i sačuvana sva dokumentacija.

Obzirom da su nadležni organi zaključno sa jučerašnjim danom završili istražne radnje, stvoreni su uslovi da Komisija formirana od Uprave MH „ERS“ danas započene sa utvrđivanjem zatečenog stanja i sačini zapisnik.  Nakon toga, uništena materijalna građa biće zamijenjena novom koja je arhivirana i našoj bazi podataka  i u nadležnim sudovima, i nastavljeni svi pokrenuti procesi.

 

Zahtjev  upućen sudovima, a koji se odnosi na odobrenje privremenog prekida svih parničnih postupaka pokrenutih od strane Direkcije za javno snabdijevanje el. energijom kupaca - kancelarije Banja Luka kao tužioca, i obustavu  zakazivanja  ročišta, odnosi se samo na period do uspostavljanja procesa rada u novim prostorijama, o čemu će  blagovremeno biti obaviješteni, kako građani, tako i nadležne institucije.

 

Obzirom da sudovi od MH „ERS“ koji je u pomenutim sporovima tužilac , vrlo često traže dodatne podneske i dokumentaciju sa kratkim rokom postupanja, pravovremeno smo se obratili istim kako MH  „Elektroprivreda Republike Srpske“ ne bi imala dodatne materijalne troškove zbog kašnjenja koje su uzrokovale objektivne, nepredviđene okolnosti tj. požar.

 

Većina sudskih procesa odnosi se na tužbe prema neplatišama električne energije i oni će biti nastavnjeni u najskorijem mogućem roku.

 

Do ponovnog uspostavljanja rada, za portebe Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje MH „ERS“ je obezbijedio zamjenske kancelarije u kojima će biti obavljani svi tekući poslovi.

Normalizaciju rada i svih procesa očekujemo krajem sledeće sedmice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: