Izraelski ministar: Jedna od opcija je da bacimo atomsku bombu na Pojas Gaze? | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izraelski ministar: Jedna od opcija je da bacimo atomsku bombu na Pojas Gaze?

Izvor: RTRS | Datum:05.11.2023.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu suspendovao sa sastanaka vlade na neodređeno vrijeme ministra za pitanje nasljeđa Amihaija Elijahua zbog toga što je govorio o mogućnosti nuklearnog napada na Gazu, saopštila je premijerova kancelarija.
 

 

Elijahu je ranije danas iznio ideju o nuklearnom napadu na Gazu koju je kasnije odbacio kao "metaforičku" primjedbu, objavio je "Tajms ov Izrael".

Elijahu, ministar iz krajnje desničarske partije Ocma Jehudit, rekao je da je nuklearni napad na Gazu opcija.

Upitan u intervjuu za Radio Kol Berama da li atomsku bombu treba baciti na Gazu, Elijahu je rekao da je to jedna od mogućnosti.

Elijahu je tokom intervjua takođe iznio svoj prigovor na dozvoljavanje bilo kakve humanitarne pomoći za Gazu, rekavši da u enklavi ne postoje civili koji nisu umiješani u sukob.

Elijahu podržava ponovno zauzimanje teritorije Pojasa Gaze i obnavljanje tamošnjih naselja.

On je naveo da sjeverna Gaza nema pravo na postojanje, kao i da svako ko maše palestinskom ili Hamasovom zastavom ne bi trebalo, kako je rekao, "da nastavi da živi na licu zemlje".

Elijahu je kasnije rekao da je njegova primjedba o nuklearnom napadu na Gazu bila "metaforična".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: