Ćurić: Duplo niža renta i troškovi uređenja za sve zainteresovane za rješavanje stambenog pitanja | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Ćurić: Duplo niža renta i troškovi uređenja za sve zainteresovane za rješavanje stambenog pitanja

Извор: Herceg RTV | Датум:06.11.2023.

Grad Trebinje je opredijeljen da pomogne mladim bračnim parovima, ali i svima koji nemaju riješeno stambeno pitanja, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić gostujući u našem Jutarnjem programu.

On je istakao da je činjenica da su cijene kvadrata u Trebinju porasle, što diktira potražnja.  

„ Javnim pozivom koji smo objavili prošle godine mi smo kroz anketu htjeli da se mladi parovi izjasne da li žele da gradimo zgradu po povoljnijim uslovima, da učestvujemo zajedno, da li žele neki plac, takođe po povoljnijim uslovima  ili montažnu kuću“, rekao je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da se na ovaj javni poziv stiglo 280 prijava i svi oni će biti kontaktirani.

„ Veliki broj njih se opredijelio za plac po povoljnijim uslovima, tačnije njih oko 40 procenata.  Trebinje nema puno površina koje su u vlasništvu grada. Sve je to pretežno republičko. Nama je bilo potrebno vrijeme da prenesemo te placeve u naše vlasništvo. Upravo na narednoj sjednici Skupštine grada, nakon skupštinske odluke, nema razloga da ne bude usvojeno, na licitaciju ide 20 placeva“, objasnio je Ćurić.

On je istakao da će na sjednici Skupštine grada biti usvojena i odluka o popustu od 50 posto za rentu i troškove uređenja, ne u prvoj i drugoj zoni, jer je tu već uglavnom nešto izgrađeno, već za individualne objekte u trećoj, četvrtoj, petoj i svakoj narednoj zoni.

„Površine  su do 200 kvadrata, ne preko. Recimo, za 200 kvadrata u četvrtoj zoni umjesto sadašnjih  25.000KM, na osnovu ovog prijedloga, platiće 12.500KM za rentu i troškove uređenja, znači duplo manje. Smatram da je to veoma značajno i očekujem podršku lokalnog parlamenta. Jer, to je ne samo za mlade bračne parove, već za sve naše sugrađane koji žele da riješe stambeno pitanje“, zaključio je Ćurić.

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: