'NOĆNI VUKOVI' NA CRNOJ LISTI U FBiH: 'OSA teroriše naš klub, umjesto da se bavi teroristima' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'NOĆNI VUKOVI' NA CRNOJ LISTI U FBiH: 'OSA teroriše naš klub, umjesto da se bavi teroristima'

Izvor: Večernje novosti | Datum:07.11.2023.

"NOĆNI vukovi" Republike Srpske uputili su apel predsjedniku Miloradu Dodiku.

„Noćni vukovi“ ukazali su na opasnost ekstremističnih organizacija u Federaciji BiH, i poruka koje šalju. Navode da su na „udraru“ bezbjednosnih agencija u FBiH.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Javnost u BiH već duže vrijeme, a naročito posljednjih dana, svjedok je javnih skupova ekstremističkih organizacija iz Federacije BiH sa ekstremističkim porukama koje šalju protiv mira, „okićeni“ ratnim zastavama i prepoznatljivim simbolima pod kojima su vršili brojne nekažnjene zločine nad srpskim narodom tokom odbrambeno-otadzbenog rata u BiH. Nažalost, svi ovi skupovi poput posljednjeg u Bosanskoj Krupi, ali i onog od prethodnog dana u Kotor Varošu, izgleda da nisu zabrinuli nijednu bezbjednosnu agenciju u BiH.

Iako sve evropske zemlje podižu nivo bezbjednosti na najviši nivo, nama izgleda da ovdašnjoj OSA i drugim sličnim institucijama zaduženim za mir i bezbjednost građana BiH to na pamet ne pada. Oni izgleda ne čuju povike na rat, sa svom zastrašujućom ikonografijom i pokličima koji nas zastrašuju a kojima pozivaju istomišljenike na ratni sukob, koji, na ovim prostorima, sigurno je, nikom ne treba.
Naglašavamo da ni jedan član Moto kluba „Noćni vukovi“ nije ni prekršajno odgovarao, a kamoli tokom našeg djelovanja pozivao na sukob bilo koje vrste, OSA je, iz njima znanih razloga, stavila naš klub na „crnu listu“.

Naime, već neko vrijeme OSA naš klub, potpuno neosnovano, poistovjećuje sa teroristima, stavljeni smo na mjere praćenja, prisluskivanja, imamo problem sa prelaskom granica. Zašto, pitamo OSA? Mi smo, prije svega patriote, volimo našu Republiku Srpsku i ponosimo se njome. Takođe smo humanitarci, sa brojnim uspješno provedenim humanitarnim akcijama iza nas.
Pitamo OSA da li je to naš „grijeh“ i da li nas zbog toga treba kazniti?

Sve navedeno razlog je da apelujemo na našeg predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da nam pomogne da nas skinu sa tih „crnih lista“ , da mozemo funkcionisati kao svi slobodni gradjani u BiH. Naglašavamo da nas je na te liste stavila OSA, a veoma dobro je poznato po čijoj direktivi oni rade.

Pri svakom prelasku granice članovi kluba Noćnih Vukova doživljavaju torturu i besomučno zadržavanje iako ne postoje nikakvi razlozi za to.

Apelujemo i na Ministra bezbednosti BiH, Nenada Nešića, da pokrene proceduru ukidanja zabrane ulaska u BiH našem predsjedniku Aleksandru Zaldostanovu koji je osvjedočeni prijatelj Republike Srpske.

Takođe, apelujemo na OSA, ali i sve druge bezbjednosne institucije da, u okviru svojih nadležnosti, preduzmu što je potrebno da se svi građani BiH osjećaju bezbjedno i da posebno obrate pažnju na skupove i poruke koje se šalju sa skupova poput onog u Bosanskoj Krupi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: