Dan otvorenih vrata u PU Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dan otvorenih vrata u PU Trebinje

Izvor: radio Trebinje | Datum:15.11.2023.

Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, policijski službenici Policijske uprave Trebinje su danas organizovali Dan otvorenih vrata za djecu iz predškolskih ustanova ispred Policijske uprave Trebinje.

Pripadnici Žandarmerije su mališane, u skladu sa njihovim uzrastom, upoznali sa načinima i metodama policijskog djelovanja, kao i sa materijalno-tehničkim sredstvima koja se koriste tokom obavljanja redovnih policijskih zadataka.

Policijski službenici su ovom prilikom uputili  najmlađe sugrađane i na saobraćajna  pravila  i propise koja moraju poštovati kao pješaci u saobraćaju, kao i o drugim bezbjednosnim aspektima bitnim za sticanje opšte saobraćajne kulture.

Cilj aktivnosti jeste da se najmlađi sugrađani, kao i svi građani, upoznaju sa radom Ministarstva, te da im se približi rad policije i izgradi što bolji odnos i povjerenje.

Djeca su pokazala veliku zainteresovanost u komunikaciji sa policijskim službenicima, prilikom čega im je ukazano da im policijski službenici uvijek stoje na raspolaganju, te da se istima mogu obratiti kad god im je to potrebno.

Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje je kazala da je ovo jedna u nizu aktivnosti koje se obilježavaju povodom krsne slave MUP-a. Kako kaže, mališani iz svih predškolskih ustanova u našem gradu su došli da se upoznaju sa radom policije.

„Juče i danas je organizovano dobrovoljno darivanje krvi, uručićemo jedan humanitarni prilog jednom udruženju u gradu, a u ponedjeljak sa zvanicama obilježavamo slavu“, kazala je Cvijetić.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: