Додику уручен Златни орден Светог свештеномученика Петра-митрополита сарајевског и дабробосанског (Video) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Додику уручен Златни орден Светог свештеномученика Петра-митрополита сарајевског и дабробосанског (Video)

Извор: RTRS | Датум:26.11.2023.

Митрополит дабробосански Хризостом уручио је данас у Фочи Златни орден Светог свештеномученика Петра-митрополита сарајевског и дабробосанског предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

 


 
Милорад Додик добиo Златни орден Светог Петра ДабробосанскогФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик је у Фочи присуствовао освештању храма посвећеног Светом Сави.

-Велика ми је част, задовољство и срећа што сам изабран за кума овог храма и што сам овај дан могао да проведем с вјерујућим људима овог мјеста и регије, који су се окупили као и увијек гдjе су патријарх Порфирије и наши важни црквени људи. Успјели смо да за више од петнаест година изградимо овај храм који је први у центру Фоче у историји, храм посвећен Светом Сави, што само по себи говори колико је то било битно чекати све ово вријеме - рекао је Додик.

Истакао је да је Храм посвећен Светом Сави Фочи је један од највећих у Републици Српској и он је по габаритима четврти код Срба.


- Осликавање храма ћемо урадити што прије у наредном период - навео је Додик.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: