Izrael dobio spisak talaca za današnju razmjenu zatvorenika sa Hamasom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izrael dobio spisak talaca za današnju razmjenu zatvorenika sa Hamasom

Izvor: Herceg RTV | Datum:29.11.2023.

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua saopštila je da je dobila spisak sa imenima otetih Izraelaca koje Hamas treba da oslobodi danas tokom dana, što je šesta grupu talaca koja će biti oslobođena u okviru privremenog primirja u Gazi između Izraela i palestinskih militanata.

U saopštenju iz kabineta izraelskog premijera navodi se da su porodice onih koji se nalaze na spisku obaviještene, bez davanja dodatnih detalja, prenosi Tajms of Izrael.

Danas je drugi dan dvodnevnog produženja primirja u Gazi. U okviru dogovorenog privremenog prekida vatre, Hamas je oslobodio dio taoca koje su palestinski militanti zarobili tokom razornog napada na jug Izraela 7. oktobra, u zamjenu za oslobađanje palestinskih zatvorenika i ulazak veće količine humanitarne pomoći u Gazu.

Prema uslovima sporazuma, prekid vatre bi mogao da se produži za više dana, do ukupno 10 dana, ako Hamas svakog dana oslobodi najmanje 10 dodatnih talaca, pri čemu bi Izrael oslobodio više zatvorenika, prema dogovoru tri za svakog taoca.

Šef Mosada Dajvid Barnea posjetio je juče Katar gde se razgovaralo o potencijalnom daljem produženju primirja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: