Gačani i Trebinjci najspretniji u pružanju prve pomoći | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gačani i Trebinjci najspretniji u pružanju prve pomoći

Datum:28.04.2015.

ck-2015.-1U Sportskoj dvorani u Nevesinju danas je održano Regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja. Učestvovalo je devet ekipe iz Gacka, Bileće, Ljubinja,Trebinja i Nevesinja.
U kategoriji Podmlatka Crvenog krsta najviše znanja i vještine pokazala je ekipa iz Gacka, a u kategoriji Omladine Crvenog krsta najbolja je bila ekipa iz Trebinja.
Prvoplasirane ekipe dobile su pehar i pravo učešća na republičkom takmičenju koje će se održati krajem maja. Drugoplasiranim i trećeplasiranim ekipama dodjeljene su prigodne diplome. Ulogu glavnog sudije na takmičenju obavljao je Rade Marković, predsjednik Omladine Crvenog krsta Republike Srpske.
Koordinator Crvenog krsta Istočne Hercegovine Branislav Arnautović naglasio je da su sve ekipe odlično pripremljene i da su nijanse odlučivale o pobjednicima.
“Imali smo namjeru da takmičenje održimo na otvorenom kako bi i građani mogli da prate nadmetanje aktivista Crvenog krsta, ali nažalost vremenske prilike to nisu dozvolile, pa smo bili prinuđeni da takmičenje održimo u dvorani”,
rekao je Arnautović.


Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: