Buran početak skupštinskog zasjedanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Buran početak skupštinskog zasjedanja

Izvor: radio trebinje | Datum:13.12.2023.

Početak zasjedanja Skupštine grada danas su obilježili česti prekidi u radu zbog zviždanja opozicionih odbornika, koji su time ometali rad lokalnog parlamenta.

 

„Opozicione odbornike ne želim da udaljim sa sjednice po svaku cijenu, oni samo žele da se predstave kao neke žrtve jer nisu spremni da rade. Ovo je planiran način da se ometa rad Skupštine u predizborne svrhe“, rekao je u pauzi zasjedanja predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

On je istakao da se ne dovodi u pitanje procedura delegiranja i glasanja o izboru potredsjednika Skupštine grada.

„Ključ je da postoji 15 odbornika koji će to podržati, a to je uvijek politička odluka“, naveo je Banjak.

I kada, iz bilo kog razloga, predsjednik Skupštine ne može da vodi sjednicu, propisano je Statutom ko ga mijenja, podsjetio je predsjednik Skupštine grada.

„Zbog ove situacije izvinjavam se lično i u ime skupštinske većine svim građanima Trebinja koji nas prate putem Radio Trebinja. Opozicioni odbornici su zviždanjem pokazali ko su i šta predstavljaju. Građani su to prepoznali, primio sam razne pozive i kometare uznemirenih građana. Žalosno je da ljudi sebi ovako nešto dozvoljavaju. Na dnevnom redu je najveći budžet za narednu godinu i ostale važne tačke, o tome treba da se govori. Neka zviždi kome se zviždi, to je sramota opozicionih odbornika, to govori o njihovom doprinosu, mi idemo dalje u razvoj Trebinja“, istakao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Luka Petrović, predsjednik Kluba odbornika SNSD je rekao da je prvi put u istoriji grada da je iskazano ovakvo nedolično ponašanje opozicionih odbornika.

„Ovdje nema poštovanja prema radu Skupštine grada. Pojedinci iz opozicije ne poznaju ni Statut ni Poslovnik o radu Skupštine. Oni samo žele da se stvori haos, ne žele radnu klimu nego javašluk. Ovo je opstrukcija pojedinaca, što govori o njima i pristupu Skupštini i rješavanju problema u gradu. Mi smo izabrani da radimo. Danas treba da usvojimo budžet grada za narednu godinu, prednjačimo u odnosu na druge lokalne sredine, koje nisu ni nacrte budžeta izglasali, kako bi sve bilo na vrijeme“, rekao je Petrović.

I odbornici Bojan Šapurić (NDP), Jovica Vlatković (Narodna partija), Milan Filipović (Socijalistička partija) i Đorđe Miljanović (Ujedinjena Srpska) izrazili su negodovanje zbog današenjg ponašanja opozicije, istakavši da ne podržavaju ovakav vid političke borbe.

Nebojša Milišić, odbornik Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića je u obraćanju novinarima u skupštinskoj pauzi rekao da je opozicija izrazila bojkot zviždanjem zbog „terora većine nad manjinom“.

„Nemamo drugu mogućnost. Moramo imati i potpredsjednika Skupštine grada, po zakonu, a to skupštinska većina neće da učini, što je protivzakonito. Sa druge strane, u našim redovima imamo borca i ratnog vojnog invalida, koga bismo predložili za tu funkciju“, naveo je Milišić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: