Fondacija ''Slobodan i Margaret Galeb'' finansira izgradnju zgrade Centra za socijalne kategorije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fondacija ''Slobodan i Margaret Galeb'' finansira izgradnju zgrade Centra za socijalne kategorije

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.12.2023.

Fondacija “Slobodan i Margaret Galeb” poslala je na adresu Grada Trebinja pismo namjere o izgradnji zgrade Centra za socijalne kategorije o njihovom trošku, kao poklon našem gradu, saopštio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na početku današnjeg skupštinskog zasjedanja.

 


Ovo pismo namjere svi prisutni odbornici na današnjoj sjednici Skupštine grada su jednoglasno podržali.

U uvodnim napomenama, Miodrag Novokmet, načelnik Odjeljenja za boračku i socaijlnu zaštitu, istakao je da je porodica Galeb izrazila spremnost za izgradnju zgrade u cilju zaštite i unapređenja života djece koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.

“Radovi na novoj zgradi, u Zasad polju, počeće već u februaru, na ponos svih nas. Fondacija će snositi troškove svih radova, od temelja do krova, a uz podršku Grada Trebinja za troškove rente i druge pogodnosti, u skladu sa zakonom. Procijenjena vrijednost radova je dva i po miliona maraka. To su toliko skromni ljudi, koji nisu htjeli danas ni da dođu, žele da se pokažu djelima. Veliko hvala humanisti Slobodanu Galebu i njegovoj porodici, koji po ko zna koji put pomažu Trebinju i Hercegovini. Hvala gospodinu Matijaševiću koji je poslao pismo namjere”, istakao je prvi čovjek grada.

On je podsjetio da je porodica Galeb, pored ostalog, donirala sredstva za adaptaciju nekoliko odjeljenja Bolnice Trebinje i novu zgradu Očnog odjeljenja.

Skupština je dala saglasnost gradonačelniku da naloži sve neophodne procedure vezane za realizaciju ovog projekta.

Luka Petrović se ispred SNSD zahvalio porodici Galeb na novoj donaciji.

“Dugujemo veliku zahvalnost porodici Galeb, ovo je primjer kako i ostali Hercegovci mogu da učestvuju u obnovi svoje rodne grude. Oni su već dobitnici Povelje grada Trebinja, ali to ne znači da svi zajedno ne možemo na još neki način da im se odužimo”, istakao je Petrović.

I Milan Filipović (Socijalistička partija), Đorđe Miljanović (Ujedinjena Srpska) i Jovica Vlatković (Narodna partija Srpske) iskazali su zahvalnost porodici Galeb u ime svojih stranaka, izrazivši nadu da će biti i drugih donatora koji će slijediti njihov put.

“Ovo je rijedak primjer humanosti i potrebe da se pomogne Trebinju na ovaj način”, rekao je odbornik Saša Borjan (Narodni front).

Nebojša Milišić (Lista za pravdu i red) rekao je da porodica Galeb treba svima nama da bude uzor.

“Lijep je osjećaj da još ima potrebe da se pomogne našem narodu”, dodao je Milišić.

Bojan Šapurić (NDP) pozdravio je novi humani potez porodice Galeb.

“Ova porodica dugi niz godina daje veliki doprinos razvoju našeg grada, pomaže ugroženim porodicama i socijalnim kategorijama. I lično sam, kao dijete bez oba roditelja, dobio donaciju ove porodice, preko Centra za socijalni rad. Porodica Galeb zaslužuje svaku pohvalu”, istakao je Šapurić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: