Svetosavska nagrada za pet prosvjetnih radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svetosavska nagrada za pet prosvjetnih radnika

Izvor: radio trebinje | Datum:13.12.2023.

Pet zaslužnih radnika iz oblasti obrazovanja i vaspitanja dobitnici su Svetosavske nagrade za 2023. godinu, odlučila je danas jednoglasno Skupština grada na 21. redovnoj sjednici.

Priznanje koje nosi ime prvog srpskog prosvetitelja dodijeljeno je Miroslavki Mici Milošević, profesoru biologije u Centru srednjih škola Trebinje i Divni Spaić, profesoru engleskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Jovan Dučić“ Trebinje.

Svetosavska nagrada, odlukom Skupštine, biće uručena i Stani Ćuk, nastavniku biologije i hemije u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ Trebinje, Mileni Vico, pedagogu i pomoćniku direktora u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje kao i posthumno Stevanu Vukomanoviću, nastavniku razredne nastave, pomoćniku direktora i direktoru u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Trebinje.

Svetosavsku nagradu Grad Trebinje dodjeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju, vaspitanju i unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse u gradu Trebinju.

Kako je obrazložio predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Dragoslav Banjak, svi ovogodišnji prijedlozi dospjeli iz osnovnih i srednjih škola prihvaćeni su jer ispunjavaju sve uslove propisane javnim pozivom.

Nagrade će biti uručene na Svetosavskoj akademiji, uoči školske slave Svetog Save.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: