Izrael pojačao bombardovanje Pojasa Gaze | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izrael pojačao bombardovanje Pojasa Gaze

Izvor: RTRS | Datum:15.12.2023.

Izraelski tenkovi i avioni pojačali su bombardovanje sjevera Pojasa Gaze, kao i Kan Junisa i Rafe na jugu te palestinske enklave, javlja Rojters, pozivajući se na izjave lokalnih stanovnika, vlasti i medija.
 

Četiri osobe, uključujući dvoje djece, poginule su, a nekoliko je ranjeno u izraelskom vazdušnom napadu na kuću u Kan Junisu rano jutros, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Zvanična palestinska novinska agencija VAFA saopštila je da su tokom noći u izraelskim vazdušnim napadima na Kan Junis i Rafu ubijene ili povrijeđene desetine ljudi, prenosi Rojters.

Jedan od udara pogodio je stambeni blok u blizini kuvajtske bolnice u Rafi, dodala je VAFA.

Na video snimcima načinjenim rano jutros iz Izraela mogu se vidjeti gusti, crni oblaci dima kako se dižu u vazduh iz južnog dijela Pojasa Gaze.

Rojters navodi da Izrael napada duž svih 40 kilometara granice sa Pojasom Gaze, bez znakova pauze koja bi omogućila isporuku očajnički potrebnih osnovnih zaliha za preživljavanje civila, čiji su domovi uništeni.

Izrael je pokrenuo svoju vojnu kampanju u Gazi u znak odmazde zbog upada Hamasa, čiji su borci su ubili 1.200 Izraelaca i zarobili 240 talaca u prekograničnom napadu 7. oktobra.

Izraelske snage su opkolile tu enklavu i veliki dio nje opustošile, sa skoro 19.000 potvrđenih mrtvih, prema palestinskim zdravstvenim zvaničnicima, a hiljade drugih zatrpanih pod ruševinama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: