Потонуо сплав на Новом Београду, евакуисано 30 гостију | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Потонуо сплав на Новом Београду, евакуисано 30 гостију

Извор: RTRS | Датум:24.12.2023.

Након што је пукао мост који спаја сплав и обалу, сплав је почео да тоне а гости су покушавали да се спасу бацајући се у Саву и пливајући ка обали.

Полиција је евакуисала око 30 гостију. Хитна помоћ је збринула 10 малољетника, а двоје 17-годишњака, превезено је на ВМА.

Још нема података да ли има страдалих, изјавио је за србијaнске медије Лука Чаушић, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.

Полиција чамцима претражује ријеку.


 

Једна од дјевојака је испричала да је избио прави стампедо када је сплав почео да тоне.

– Неки су почели да скачу у воду и пливају до обале, док су други остали укопани у страху да се не удаве. Одмах су дошли и родитељи гостију који су остали заглављени на сплаву. Људи су били нервозни. Видјела сам да је Хитна помоћ помогла једном момку. Сви су у паници. Зову помоћ – испричала је дјевојка која је била очевидац потонућа сплава.

Један од гостију испричао је да је потонућу сплава претходио сукоб између гостију и обезбјеђења.

– Већа група људи је почела да излази са сплава и да се супротставља обезбјеђењу. Тада је кренула туча. Мост је почео да пуца, а сплав да тоне и сви који су трчали са сплава упадали су у воду – испричао је овај младић, пише Блиц.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: