U toku donatorsko veče 'S ljubavlju hrabrim srcima': Pozovite 1411 | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku donatorsko veče 'S ljubavlju hrabrim srcima': Pozovite 1411

Izvor: Nezavisne novine | Datum:28.12.2023.

BANJALUKA - S ciljem prikupljanja sredstava za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija u Republici Srpskoj i olakšavanja liječenja svima kojima je transplantacija matičnih ćelija neophodna, počelo je 14. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Akciju su podržali gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić i generalni direkor ERS-a, Luka Petrović.

Naime, donatorsko veče održava se u Administrativnom centru Vlade Srpske, mnogobrojni regionalni pjevači, poznate ličnosti iz svih sfera društva, kao i građani širom Srpske, udružiće snage kako bi se u knjizi humanosti ispisala još jedna stranica.

 

Proslavljeni srpski džudista Nemanja Majdov rekao je da je ovo posebno veče gdje pokazujemo svoju humanost.

 

"Ovdje sam već peti put, jer nema veće stvari nego biti čovjek i human, jer naše malo nekom znači puno. Ovo je lijepo druženje, puno energije, svi smo sa jednom mišlju da budemo humani ", rekao je Majdov.

 

Sandra Hotić, predsjednica Udruženja hematologa Republike Srpske kazala je ovo veliki dan za sve građane, posebno za one koji su zaposleni u zdravstvu "S obzirom na činjenicu da je primjena matičnih ćelija u medicini daleko napredovala nadam se da ćemo i mi stati u red sa velikim zemljama", kazala je Hotićeva.

 

"Prvi put sam na ovoj donatorskoj večeri , a javne ličnosti moraju da se odazivaju da i ona ovaj način daju svoj doprinos, da se pomogne ljudima.Volim da pomažem ljudima, jer kako radiš tako vam se i vraća", rekao je glumac Branko Janković.

 

Inače, uz donatorsko veče organizovan je i koncert pjevača koji učestvuju na ovoj donatorskoj večeri, koji se održava Trgu Republike Srpske.

Takođe, u okviru akcije otvoren je i humanitarni broj 1411, a pozivom na njega, do kraja godine, građani mogu dati svoju podršku donirajući jednu marku.

 

Pored toga, za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena broj: 571-010-00002700-15 kod BPŠ a.d. Banja Luka i devizni račun IBAN BA:395710070400006774 (partija: 0070400000067) otvoren kod BPŠ a.d. Banja Luka


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: