Hrvatska pojačala kontrolu na granicama sa BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hrvatska pojačala kontrolu na granicama sa BiH

Datum:29.04.2015.
Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da je zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku pojačana kontrola duž cijele granice sa Bosnom i Hercegovinom.
On je rekao da je, odmah po dobijanju informacije o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, direktor hrvatske policije Vlado Dominić naložio pojačano postupanje duž cijele granice sa BiH.

„Posebno su pojačane mjere kontrola granice, prilikom obavljanja granične kontrole, kontrole lica, vozila i prtljaga, a preduzimaju se i druge mjere u unutrašnjosti policijskih uprava sa ciljem sprječavanja mogućih ugrožavajućih situacija“, istakao je Ostojić.

Kako je naveo, pojačano postupanje je naloženo i službama nadležnim za prevenciju terorizma, te da je policijskim službenicima posebno skrenuta pažnja da vode računa o samozaštiti.

Ostojić je podsjetio da je još u januaru, nakon terorističkog napada u Parizu, donio odluku o osnivanju Radne grupe za praćenje problematike, prevencije i suzbijanja terorizma, javili su hrvatski mediji.

„Hrvatska policija na regionalnom nivou kontinuirano učestvuje u policijskoj saradnji i razmjeni informacija sa ciljem uspješnog suprotstavljanja terorizmu“, napomenuo je on.


Izvor: Agencije/IN4S portal


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: