Putin: Božić - izraz bratskog jedinstva naroda Rusije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Putin: Božić - izraz bratskog jedinstva naroda Rusije

Izvor: rtrs | Datum:07.01.2024.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da je Božić "živopisni izraz bratskog jedinstva naroda Rusije".

- Možemo bez ikakvog pretjerivanja reći da je ovo praznik koji karakteriše izraženo bratsko jedinstvo naroda Rusije. Čestitam vam svima toplo i iskreno praznik - rekao je Putin tokom susreta u rezidenciji u Novo-Ogarevu kod Moskve sa porodicama vojnika poginulih tokom rata u Ukrajini.

Putin je rekao da je u Rusiji proslava Božića široko rasprostranjena, kao i proslava Nove godine.

- Možda je čak ovo više porodični praznik nego Nova godina. Ponavljam, toplo je, veoma fino, duševno. Jedan od najomiljenijih praznika u Rusiji - rekao je Putin.

Iako pravoslavni hrišćani čine većinu u Rusiji, kaže Putin, predstavnici drugih tradicionalnih vjera u Rusiji, takođe, čestitaju pravoslavnim hrišćanima, kao što i hrišćani čestitaju praznike svojoj braći predstavnicima drugih vjeroispovijesti, prenosi TASS.

Putin slavi Božić u crkvi u svojoj rezidenciji Novo-Ogarevo u blizini Moskve koja je podignuta 1765. godine.

Ruski predsjednik je čestitao je Božić pravoslavnim Rusima, ističući da ovaj hrišćanski praznik ujedinjuje milione ljudi oko ideala dobrote, milosrđa i pravde.

"Ove nepokolebljive vrijednosti igraju posebnu ulogu u istoriji naše zemlje, vijekovima su služile kao pouzdan duhovna i moralna podrška društvu", navodi se u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja.

Putin je istakao da Ruska pravoslavna crkva daje ogroman inspirativni doprinos očuvanju bogatog istorijskog i kulturnog nasljeđa, jačanju institucije porodice i patriotskom vaspitanju mladih generacija.

Predsjednik Rusije je pravoslavnim hrišćanima i svima koji slave Božić poželio zdravlje, uspjeh i blagostanje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: