Organizacija starješina: Paljenje zastave Srpske - divljački čin koji podsjeća na ratne dane | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Organizacija starješina: Paljenje zastave Srpske - divljački čin koji podsjeća na ratne dane

Izvor: Rtrs | Datum:10.01.2024.

Paljenje zastave Republike Srpske u Zenici uz povike "Alahu ekber" i "Tekbir" na dan kada je Republika Srpska civilizovano i dostojanstveno proslavljala svoj 32. rođendan predstavlja necivilizacijski i divljački čin koji nesumnjivo podsjeća na ratne dane, kada su uz ovakav "folklor" muslimanski džihadisti odsijecali glave srpskih civila i vojnika, saopšteno je iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.
 

- Ovakvi postupci su neprimjereni i za svaku osudu i još jednom potvrđuju neskrivenu mržnju koja dolazi iz Federacije BiH prema svemu što je srpsko. Paljenje zastave Republike Srpske je poruka svim Srbima u Republici Srpskoj i FBiH šta ih čeka u slučaju stvaranja unitarne države BiH sa dominacijom bošnjačkog naroda - navodi se u saopštenju.

Starješine ističu da ova poruka, kao ni brojne ranije, nije i neće uplašiti srpski narod i neće ga zaustaviti na putu demokratske, civilizovane i miroljubive borbe za očuvanje Republike Srpske i slobode srpskog naroda.

Iz Organizacije starješina napominju da što je njihova mržnja veća, to je odlučnost srpskog naroda da brani svoje svetinje (imovinu, institucije i slobodu) snažnija i svakim danom sve uspješnija.

- Priznaju to i neki umni ljudi iz njihovih redova koji ovih dana javno govore i pišu da je Republika Srpska, već sada, samostalna i nezavisna 90 odsto. Koliko će i kada Republika Srpska biti samostalna i nezavisna uveliko zavisi od njihovih politika i ponašanja. Njihove postojeće politike i ponašanja su ključna pokretačka snaga za odbranu Republike Srpske i njene slobode - naglašava se u saopštenju.

Starješine poručuju da je, uprkos brojnim prijetnjama i provokacijama od stranog faktora u BiH i "bošnjačkih jastrebova", Republika Srpska svoj dan ove godine obilježila sa mnogo više patriotizma, dostojanstva i ljubavi nego ikada.

- Za razumne, umne i dobronamjerne naše poruke su sasvim jasne, ostalima je uzaludno slati bilo kakve poruke!", navode iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

U Zenici je zapaljena zastava Republike Srpske, dok je grupa huligana uzvikivala "Alahu ekber" i "Tekbir". Vandalski čin dogodio se sinoć, na dan kada je Republika Srpska obilježavala svoj praznik - Dan Republike.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: