Šulić: U Srpskoj nije zapaljena nijedna zastava za razliku od FBiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šulić: U Srpskoj nije zapaljena nijedna zastava za razliku od FBiH

Izvor: Rtrs | Datum:10.01.2024.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da u Srpskoj nijedna zastava nije zapaljena niti ijedna bogomolja napadnuta, za razliku od FBiH.
 

- Zato i jesmo danas simbol slobode - naveo je Šulić na društvenoj mreži "Iks".

Grupa građana sinoć je protestovala ispred Crkve Svetog Vasilija Velikog u Konjicu, zahtijevajući da bude skinuta srpska zastava koja je stavljena za pravoslavni Božić. Nakon dolaska policije, ovlaštena osoba ispred crkve je skinula zastavu, a okupljeni su se razišli. Malobrojni Srbi u Konjicu rekli su za Srnu da su nakon ovog incidenta uplašeni i uznemireni.


U Zenici je sinoć zapaljena zastava Republike Srpske, a grupa huligana uzvikivala je "Alahu ekber" i "Tekbir". Prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, grupa huligana je nosila i ratne zastave takozvane Armije BiH. Vandalski čin dogodio se na dan kada je Republika Srpska obilježavala - Dan Republike.

U mostarskom naselju Bijelo Polje na Božić je kamenovana kuća srpske povratničke porodice Šantić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: