Za 11 projekata u nerazvijenim opštinama 195.700 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za 11 projekata u nerazvijenim opštinama 195.700 KM

Izvor: Rtrs | Datum:12.01.2024.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisala je danas u Banjaluci ugovore o sufinansiranju 11 projekata sa predstavnicima 11 nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština u ukupnoj vrtijednosti od 195.700 KM.
 

Riječ je o opštinama Jezero, Višegrad, Šipovo, Rudo, Vlasenica, Ljubinje, Berkovići, Petrovo, Han Pijesak, Novi Grad i Novo Goražde, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Jujićeva je navela da će ovim sredstvima biti omogućena realizacija projekata koji se odnose i na jačanje uloge mjesnih zajednica, rješavanje problema u oblasti komunalne infrastrukture, podršku socijalno i materijalno ugroženim licima i mladim osobama u oblasti plasteničke proizvodnje.

Ona je navela da je riječ i o projektima koji se tiču povećanja energetske efikasnosti na objektima značajnim za život građana u jedinicama lokalne samouprave, te razvoja seoskog preduzetništva i poljoprivrede.

U saopštenju je navedeno da sufinansiranje projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave ima za cilj da se dopune vlastiti izvori finansiranja projekata u procesu odborenih finansijskih sredstava kod domaćih i međunarodnih organizacija, domaćih i stranih investicionih fondova koji finansiraju projekte jedinica lokalne samouprave.

- Cilj je i podstaći njihov razvoj i obezbijediti uravnotežen razvoj jedinica lokalne samouprave Republike Srpske - navedeno je u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: