London uveo sankcije kompaniji ''Mania'' iz Banjaluke zbog organizacije Dana Republike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

London uveo sankcije kompaniji ''Mania'' iz Banjaluke zbog organizacije Dana Republike

Izvor: Rtrs | Datum:15.01.2024.

Velika Britanija uvela je sankcije marketinškoj agenciji "Mania" iz Banjaluke, zbog organizovanja i promocije Dana Republike Srpske - 9. januara!
 

Kako je saopšteno sankcije su uvedene zbog "podrivanja" Ustava BiH.

Britanski ambasador u BiH DŽulijan Rajli navodi da je ova agencija značajno profitirala organizacijom i promocijom ,kako su naveli "neustavnog" obilježavanja 9. januara i da je time podrivala vladavinu zakona.

U saopštenju se navodi da režim sankcija Ujedinjenog Kraljevstva omogućava sankcionisanje onih koji podrivaju ili prijete suverenitetu, teritorijalnom integritetu, međunarodnom prosperitetu ili ustavnom poretku BiH.

- Ujedinjeno Kraljevstvo nije olako donijelo ovu odluku. Ali, kako smo više puta naveli, posljedice moraju postojati za one, političare ili kompanije, koji podrivaju mir koji je obezbijeđen Dejtonskim mirovnim sporazumom - navodi Vlada Ujedinjenog kraljevstva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: