Ćurić i Bošković posjetili Naučno-tehnološki park i Poslovni inkubator u Novom Sadu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić i Bošković posjetili Naučno-tehnološki park i Poslovni inkubator u Novom Sadu

Izvor: Grad Trebinje | Datum:15.01.2024.

Uspostavljanje inovaciono-preduzetničkog centra u Trebinju, koji će biti izgrađen kroz sufinansiranje u okviru projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u BiH “Pipls” na spratu Autobuske stanice, gradonačelnik Mirko Ćurić i zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković posjetili su Naučno-tehnološki park i Poslovni inkubator u Novom Sadu.

Cilj posjete ovim subjektima bili su upoznavanje sa konceptom njihovog funkcionisanja i upravljanja, načina pružanja usluga početnicima u poslovanju te oblicima saradnje sa naučnom i poslovnom zajednicom.

Svrha osnivanja i poslovanja ovih subjekata je pružanje podrške projektima koji su bazirani na znanju i novim tehnologijama i koji imaju visok tržišni potencijal, posebno u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i kreativnih industrija.

Ovi centri, po povlaštenim uslovima, nude korisnicima-početnicima u poslovanju mogućnost korištenja kancelarijskog prostora, co-working prostora, organizaciju različitih edukativnih događaja.

Time se doprinosi smanjenju troškova poslovanja u početnim fazama, kao i bržem izlasku na tržište i širenju mreže poslovnih partnera, što je veoma važno za opstanak početnika u poslovanju.

“Zahvalnost iskazujemo direktoru NTP Novi Sad Nebojši Drakuliću i menadžeru NTP Dragani Dvizac, direktoru Poslovnog inkubatora Đorđu Ćeliću i predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka /FTN/ Novi Sad, na čelu sa dekanom Borisom Dumnićem”, naveo je Ćurić.

On je naveo da je sa Dumnićem dogovoren nastavak saradnje FTN sa trebinjskim visokoškolskim ustanovama.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: