U Zenici saslušan mladić zbog sumnje da je učestvovao u paljenju zastave Srpske | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

U Zenici saslušan mladić zbog sumnje da je učestvovao u paljenju zastave Srpske

Извор: Rtrs | Датум:17.01.2024.

Muškarac H.S. (24) ispitan je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave Republike Srpske u Zenici na dan obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, potvrđeno je za Nezavisne novine.
 

 

Iz Uprave policije MUP-a ZDK rečeno je da je 8. januara Policijskoj upravi i policijskoj stanici Centar, najavljen "Patriotski skup" koji je održan 9. januara u večernjim satima.

Tokom ovog skupa, oko 20.30 sati, na platou ispred istočne strane stadiona "Bilino polje" zapaljena je zastava Srpske, što je snimano mobilnim telefonom, a zatim je objavljeno na društvenim mrežama, što je uznemirilo javnost.

Kako navode iz zeničke policije, zbog sumnje da to sadrži obilježja krivičnog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti", pripadnici Odsjeka kirminalističke policije, policijske uprave su pod nadzorom dežurnog Kantonalnog tužioca preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

- Nakon prikupljenih operativnih saznanja, u službenim prostorijama Odsjeka kriminalističke policije i policijske uprave, saslušani su organizatori skupa, kao i svjedoci predmetnog događaja, kada se došlo do saznanja da se u vezu sa tim može dovesti H.S. rođen 2000. godine u Zenici, te je isti ispitan na okolnosti počinjenog krivičnog djela - rekao je porptparol Uprave policije MUP ZDK Samir Valentić.

Valntić je dodao da će po kompletiranju dokumentacije Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: