Опрез због поледице и угаженог снијега | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Опрез због поледице и угаженог снијега

Извор: RTRS | Датум:21.01.2024.

Проходност путева у Републици Српској и Федерацији БиХ је задовољавајућа, а из Ауто-мото-савеза Републике Српске скрећу пажњу на поледицу, посебно у вишим предјелима, гдје има мјестимично и угаженог снијега на коловозима.

 

 

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

 

На ширем подручју Купреса, Шуице и Томиславграда јак вјетар наноси снијег на коловоз, а магла смањује видљивост на путном правцу Бихаћ - Босански Петровац /Рипач/, као и на подручју Витеза.

 

На магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

 

Због радова бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница код Добоја привремено се обуставља саобраћај на дионици регионалног пута Добој - Модрича.

 

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

 

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола.

 

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

 

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

 

На регионалном путу Мраковица - Горњи Подградци, на дионици Водице - Горњи Подградци, због одрона саобраћај је потпуно обустављен.

 

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

 

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака због активираних клизишта.

 

На регионалном путу Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

 

На регионалном путу Прибој - граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

 

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

 

На подручју ФБиХ због радова на путу Кључ - Сански Мост саобраћај је преусмјерен на обилазнице у непосредној близини.

 

У току су радови и на магистралним путевима Груде - Витина и Чевљановићи - Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

 

На граничним прелазима у БиХ нема задржавања.

 

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: