Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinska PVO oborila Il-76 | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinska PVO oborila Il-76

Izvor: Rtrs | Datum:24.01.2024.

Kijevski režim je danas u 11.15 časova izvršio teroristički akt u kojem je oboren ruski vojno-transportni avion, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

Caption

 

Avion sa ukrajinskim vojnicima za razmjenu letio je na relaciji aerodrom Čkalovski-Belgorod

Kako se navodi u saopštnju, avion su oborile Oružane snage Ukrajine iz mesta Lipci, Harkovska oblast, uz pomoć protivvazdušnog raketnog sistema.

Radarska oprema Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabilježila je lansiranje dve ukrajinske rakete.

U avionu se nalazilo šest članova posade, 65 ukrajinskih vojnika za razmjenu i tri ruska vojnika u njihovoj pratnji.

Poginuli su posada i svi putnici aviona.

- Ukrajinsko rukovodstvo je veoma dobro znalo da će, po ustaljenoj praksi, danas ukrajinski vojnici biti transportovani vojno-transportnim avionima na aerodrom Belgorod radi razmjene. Prema ranije postignutom dogovoru, ovaj događaj je trebalo da se održi u popodnevnim časovima na kontrolnom punktu Kolotilovka na rusko-ukrajinskoj granici - objašnjava se u saopštenju.

- Međutim, "nacistički režim u Kijevu je preduzeo ovaj korak, želeći da okrivi Rusiju za ubistvo ukrajinskih vojnika". Ovaj teroristički akt je pokazao pravo lice ukrajinskog rukovodstva – život njihovih građana im nije bitan - zakljčilo je Ministarstvo.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: