Trifković: Ukrajinska vojska svjesno žrtvovala svoje vojnike (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trifković: Ukrajinska vojska svjesno žrtvovala svoje vojnike (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:25.01.2024.

Direktor Centra za geostrateške studije Dragana Trifković rekla je da je obaranje transportnog vojnog aviona Il-76 bila šokantna vijest u Rusiji.
 

- Ukrajinska strana je bila upoznata da je 65 zarobljenika trebalo biti razmijenjeno - istakla je Trifković u našem Jutarnjem programu.

Ističe da su Ukrajinci svjesno žrtvovali svoje vojnike.

- I to nije prvi put, znali su kada avion poleće i koliko vojnika je trebalo biti razmijenjeno. Za Ruse je to terorizam - navela je Trifković.

Komentarisala je i gađanje civila od strane ukrajinske vojske u Donjecku.

- U Donjecku je u posljednjem napadu poginulo 25 osoba na licu mjesta, a još dvoje je podleglo kasnije. Ovaj napad je izveden sa više pozicija i gađani su civili. Rusi smatraju da je ovo još jedna provokacija u nizu - navela je Trifković.

Ističe da je ogroman problem to što ukrajinska strana gađa civile.

- Ne mogu da postignu vojne rezultate, i onda stavraju haos među civilima. Ukrajinci očekuju da će doći do proboja fornta od strane ruske vojske i već grade nove pozicije odbrane. Rusi napreduju i u Avdejevki - naglasila je Trifković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: