Vučić primio majku preminule bebe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučić primio majku preminule bebe

Izvor: Rtrs | Datum:25.01.2024.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Maricu Mihajlović, majku bebe koja je preminula nakon porođaja u bolnici u Sremskoj Mitrovici, kojoj je zahvalio što je javno progovorila o tome kroz šta je prošla i time uticala da se ovakve stvari ne ponavljaju u budućnosti.
 

Ističući da mu je mnogo žao zbog svega kroz šta su Marica i njen muž Danijel prošli, Vučić je rekao da preminulo dijete niko ne može da vrati, ali da društvo može da se mijenja i da ovakvih događaja poput gubitka bebe ubuduće ne bude.

- Nadam se da će sve što ste rekli biti singal ljekarima, osoblju i majkama sa djecom. Važno je da zamolimo akušere, ljude koji rade najhumaniji posao, da bez obzira na sve probleme budu stoprocentno posvećeni majkama i djeci - rekao je Vučić.

On je zahvalio Mihajlovićevoj za hrabrost, odgovornost, otvorenost i poštenje koje je pokazala govoreći o gubitku djeteta, te izrazio nadu da će u porodilištima biti uspostavljena nova pravila i da će biti više ozbiljnosti i odgovornosti.

Mihajlovićeva je zahvalila Vučiću što ju je primio i podržao, ističući da se nada da će pravda biti zadovoljena i da će ljekar koji ju je porađao odgovarati.

Ona je ranije najavila da će protiv ljekara koji ju je porađao podnijeti tužbu zbog gubitka djeteta, tvrdeći da je obdukcioni nalaz pokazao da je smrt njene bebe posljedica nasilnog porođaja.

Ljekar M.M. je uhapšen nakon što ga je Mihajlovićeva optužila za akušersko nasilje nakon kojeg je njena beba preminula.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: