Otac i majka dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru negirali krivicu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otac i majka dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru negirali krivicu

Izvor: RTRS | Datum:29.01.2024.

Majka i otac dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro djece i čuvara škole, Vladimir i Miljana Kecmanović negirali su danas krivicu na suđenju u Višem sudu u Beogradu, saznaje Tanjug.
 
OŠ "Vladislav Ribnikar" (Foto: EPA/ANDREJ CUKIC)
Sudija je danas usvojio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da javnost isključi sa suđenja radi zaštite prava i interesa svih maloljetnih oštećenih u ovom postupku.

Kako su advokati potvrdili novinarima ispred suda, na današnjem suđenju je pročitana optužnica, a zatim su održana uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva.

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici, a sutra će detaljno iznositi odbranu.

Pored oca, Vladimira Kecmanovića i majke, Miljane Kecmanović, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, Miljanu Kecmanović na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir Kecmanović optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza neposredno su optuženi predsjednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete uslijed smrti bliskog lica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: