Kurti sutra zabranjuje upotrebu dinara, Vučić sazvao hitan sastanak | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kurti sutra zabranjuje upotrebu dinara, Vučić sazvao hitan sastanak

Izvor: RTRS | Datum:31.01.2024.

Predsjednik vlade privremenih vlasti u Prištini Albin Kurti odbio je prijedlog SAD, EU i zemalja Kvinte i od sutra zabranjuje upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je Sputnjiku.
 

Tim povodom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitan sastanak u Predsjedništvu sa pojedinim ministrima Vlade Srbije kako bi se dogovorili o narednim koracima koje će Beograd preduzeti.

Podsjetimo, ranije večeras specijalni izaslanik za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak, koji je danas razgovarao sa Kurtijem, rekao je da je u procesu normalizacije odnosa ostvaren mali napredak, te najavio da će tzv. kosovska vlada sutra saopštiti informaciju u vezi uredbe Centralne banke, koja predviđa supenziju dinara.

On je podsjetio da u junu slijede izbori za Evropski parlament, a krajem godine i predsjedenički izbori u SAD, što znači da će pažnja javnosti kasnije biti usmjerena na te procese, zbog čega je juče i danas boravio u Beogradu i Prištini, kako bi razgovarao o procesu normalizacije Srbije i Kosova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: