Na graničnim prelazima uhapšeno sedam lica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na graničnim prelazima uhapšeno sedam lica

Izvor: RTRS | Datum:09.02.2024.

Granična policija BiH saopštila je danas da je na graničnim prelazima uhapšeno sedam lica.
 

 

U saopštenju se navodi da su pripadnici jedinice Granične policije BiH Zvornik juče uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali S.H. /54/ koga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog ubistva.

On je kontrolisan na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Skelani i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Istog dana pripadnici jedinice Granične policije Gradiška su prilikom izlaska iz BiH na prelazu Gradiška uhapsili S.R. /45/ za kojim je Policijska stanica Prijedor raspisala potragu zbog teške krađe. Uhapšeni je predat službenicima Policijske stanice Prijedor.

Pripadnici jedinice Granične policije BiH Brod 7. februara su uhapsili državljanina BiH sa inicijalima D.L. /56/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Žepču zbog pronevjere u službi.

Ovo lice je kontrolisano na ulasku u BiH na prelazu Brod i predato je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Prethodno, u utorak, 6. februara, pripadnici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH, isto na prelazu Brod, uhapsili Z.K. /70/ jer ga potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici jedinice Granične policije BiH Aerodrom Sarajevo su isto 6. februara uhapsili A.S. /49/ jer je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela organizovani kriminal.

Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula i predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Dan ranije, 5. februara, pripadnici ove jedinice su na letu iz Beča uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali J.S. /44/ jer ga potražuju Opštinski sud u Lukavcu zbog krađe i MUP Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Uhapšeni je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici jedinice Granične policije Orašje su 5. februara uhapsili Đ.B. /45/ za kojim je MUP Posavskog kantona raspisao potragu zbog teške krađe.

Ovaj državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Orašje i predat je službenicima Policijske uprave Orašje.

Pripadnici jedinice Granične policije BiH Velika Kladuša juče su u mjestu Stabandža, na području opštine Velika Kladuša, otkrili zasad stabljika indijske konoplje. Tokom pretresa šume i zemljišta, prema naredbi Opštinskog suda u Velikoj Kladuši, pripadnici Granične policije BiH su otkrili 69 stabljika visine do jednog i po metra.

Stabljike indijske konoplje su privremeno oduzete, a pripadnici Granične policije BiH nastavljaju dalji rad na ovom slučaju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: