Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: rtrs | Datum:12.02.2024.

Srbi sa Kosova i Metohije održaće danas u 12.00 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup, kojim žele da skrenu pažnju čitavom svijetu i međunarodnoj zajednici na obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o ukidanju dinara, kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.
 

Iz Udruženja penzionera, čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu očekuju veliki broj sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvjetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, odnosno "sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim mjerama iz Prištine".

- Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo cijelom svijetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12.00 časova u blizini Trga Braće Milić - istakli su iz Udruženja za TV Most.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: