Otvaranje Praznika mimoze pratilo više od 25.000 posjetilaca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvaranje Praznika mimoze pratilo više od 25.000 posjetilaca

Izvor: RTRS | Datum:17.02.2024.

U Herceg Novom je počeo 55. Praznik mimoze, a svečano otvaranje, prema procjeni organizatora, pratilo je više od 25.000 posjetilaca.

Pucnji trombonjera bili su znak da je vrijeme da se na gradskoj Tori zavijori zastava Praznika mimoze, ali i da sa Trga Nikole Đurkovića krene svečani defile mažoretki, gradske muzike, maškara, mještana i gostiju ka Igalu.

Otvarajući tradicionalnu cvjetnu svetkovinu, predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić istakao je da Praznik mimoze znači radost, jača prijateljstva i stvara nova, prkosi zimi i najavljuje proljeće, donosi zabavu i slavi život.

- Baš zato fešta traje 55 godina, a mi je sa posebnom pažnjom njegujemo i razvijamo. Očekuje vas više od 70 programa koji se održavaju do 3. marta i vjerujem da će svako od vas za sebe naći nešto zanimljivo i uživati - rekao je Katić.

Naredne dvije sedmice, u Herceg Novom će biti priređeno više od 50 zabavnih, kulturnih, gastro svečanosti i više od 20 sportskih.

Prva u nizu je Berba mimoze - Fešta od mimoze ribe i vina duž hercegnovske rivijere koja počinje danas, uz koncerte "Trio mare" u Đenoviću, kao i klape "Stari kapetan" i "Trio gušt" u Baošićima.

U večernjim časovima biće priređen veliki maskenbal u Institutu "Dr Simo Milošević".

Organizatori Praznika mimoze su opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: