Učenici OŠ "Vuk Karadžić" dobili računarsku opremu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" dobili računarsku opremu

Datum:29.04.2015.

Učenici trebinjske OŠ „Vuk Karadžić“ danas su dobili 12 računara i četiri štampača. Donator je Asocijacija građana Bosne i Hercegovine u Francuskoj. Pomoć je dobila i gradska uprava ali i fudbalski klub „Leotar“.

Nataša Belović

Učenike OŠ „Vuk Karadžić“ jutros je čekalo prijatno iznenađenje. Nataši Belović, novi računari će značajno olakšati učenje i omogućiti da na pravi način isprati nastavu.

„Samo jedan računar je mogao normalno da radi, ostali su bili pokvareni ili nisu imali potrebne programe“, objašnjava učenica 7. razreda.

Asocijacija je osim računara i štampača donirala i školski pribor za polaznike škole. Direktor Mišo Pešić, kaže da su im računari, iako polovni, dobro došli. Dosadašnja oprema je bila stara preko 20 godina i skoro neupotrebljiva.

Ovo je 51. škola u Bosni i Hercegovini kojoj asocijacija pomaže. Mustafa Drljević, predsjednik udruženja nema dilemu da je ulaganje u obrazovanje najbolji način na koji se može pomoći Bosni i Hercegovini. „Ne bavimo se politikom, interesuje nas samo humanitarni rad. Ako pomognemo u obrazovanju, napretka će biti u svemu“, kaže ovaj donator .

Mustafa Drljević

Ovo je drugi put da Mustafa sa svojom organizacijom pomaže školi „Vuk Karadžić “. Osam računara i tri štampača od asocijacije dobila je i gradska uprava a na donaciji se zahvalio i Rajko Vico.

Asocijacija građana Bosne i Hercegovine u Francuskoj pomogla je i fudbalskom klubu "Leotar". Oni su dobili jedan računar i 1000 evra kako bi igračima bile isplaćene plate.


Marija Manojlović, Herceg RTV


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: