Krunić tužio Leotar, a klub u kome je počeo karijeru mora mu isplatiti odštetu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Krunić tužio Leotar, a klub u kome je počeo karijeru mora mu isplatiti odštetu

Izvor: trebinje live | Datum:27.02.2024.

 

Nekadašnji trener i prvotimac trebinjskog Leotara Branislav Krunić dobio je spor protiv svog bivšeg kluba i to zahvaljujući Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH.

Trebinjski klub je obavezan isplatiti kompletnu odštetu u skladu sa žalbenim zahtjevom.

"Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH s velikim zadovoljstvom zaprimio je konačnu presudu Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) u Lozani vezano za žalbu koju smo uputili na odluku Fudbalskog saveza BiH, u vezi sa predmetom trenera Branislava Krunića protiv FK Leotar iz Trebinja. Naime, pomenuti klub jednostranom odlukom smijenio je trenera zbog subjektivnih razloga u sred takmičarske sezone 2021/22. Kroz žalbeni postupak smo dokazali da takva smjena ipak nije moguća, niti da su domaći, fudbalski organi donijeli ispravne odluke. FK Leotar obavezan je u cijelosti isplatiti odštetu u skladu sa žalbenim zahtjevom", navodi se u saopštenju.

Tvrde da su dokazali da smjene trenera u toku takmičarske sezone zbog izostanka sportskih rezultata nisu pravno valjane.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: