У марту почиње пројекат освјетљења мостова | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У марту почиње пројекат освјетљења мостова

Извор: radio trebinje | Датум:28.02.2024.

Пројекат освјетљења Арсланагића моста, Kаменог моста и моста Ива Андрића у Требињу почиње у другој половини марта, укупна вриједност пројекта је 910.000 KМ, које је обезбиједило предузеће "Хидроелектрана на Требишњици" /ХЕТ/.

Освјетљења три препознатљива симбола Требиња ХЕТ је повјерио реномираној београдској фирми "Фина Техно ЛЕД" која има рок од осам мјесеци да освијетли мостове са опремом једног од најпознатијих свјетских произвођача спољне расвјете и пратећих компоненти.

Ријеч је о пројектима за које је град Требиње урадио пројектну документацију, док се ХЕТ обавезао да обезбиједи финансијска средства с обзиром на то да је ријеч о објектима на ријеци Требишњици, објављено је на "Фејсбук" страници извршног директора за производњу и техничке послове овог предузећа Илије Таминџије.

Kако је истакнуто, тенедером је тражено да извођач радова обезбиједи петогодишњу гаранцију на све изведене радове, али и да иза себе има референце које га чине репрезентативним у овој области јер је ријеч о важним пројектима за Требиње.

Пројекат освјетљења повјерен је инжењеру Милану Kулићу из Београда, који има више од 45 година искуства у овој струци и који је радио на неким од највећих свјетских пројеката.

На пројектима је радио и стручни тим италијанске фирме "иГуззини", што је посебно значајно јер је то једна од најпознатијих и најпризнатијих фирми из области спољног освјетљења у Европи и свијету.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: