I u Gacku za sada bez prijavljene štete | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

I u Gacku za sada bez prijavljene štete

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.03.2024.

U Gacku, na čijem području je takođe bio jedan od epicentara iz serije jutrošnjih zemljotresa, za sada se niko od građana nije javio da prijavi štetu, rečeno je Srni u opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Zbog niza zemljotresa koji su se rano jutros jako osjetili i u toj hercegovačkoj opštini u toku je sastanak opštinskog štaba Civilne zaštite sa načelnikom Gacka Ognjenom Milinkovićem, istakli su iz te službe.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske saopštio je da za sada nema informacija o eventualnoj šteti nakon što se rano jutros dogodio zemljotres sa epicentrom u regionu Nikšića u Crnoj Gori, sa magnitudom od 5,5 Rihtera i procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od sedam stepeni Merkalijeve skale.

Iz Zavoda su istakli da zemljotres ovog intenziteta, koji se dogodio u 4.06 časova, izaziva oštećenja u epicentralnoj zoni i šire, te da se osjetio u BiH.

Dopisnik Srne javlja da je, nakon prvog jačeg potresa, uslijedila i serija od oko 30-ak zemljotresa slabijih intenziteta koja je probudila i uznemirila stanovnike Hercegovine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: